Ga naar de inhoud

7.1 Campinggasten


    aflevering #1 van seizoen 7

    Onder de vulkaan

    De uitbarsting waarop je zit te wachten.

    Campinggasten

    Eén thema, twee presentatoren, drie gasten. In hun zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar.

    De langverwachte nieuwe roman van Maartje Wortel is kortweg getiteld Camping. Op een camping vind je de hele wereld, van een militair met PTSS die incheckt tot een drugscrimineel en een beroemdheid die de publiciteit wil ontvluchten. En dan zijn er ook nog twee zussen van wie Victorien de camping heeft overgekocht onder de voorwaarde dat ze er zelf mochten blijven wonen. Een eigenzinnige roman met die typische Wortel-humor.

    Bioloog Kees Moeliker loopt warm voor alles wat reeds koud is: zie de McFlurry-egel, de Verslikvis en de Mondkapmeeuw. In zijn nieuwe boek De Kikkerkamasutra schrijft hij uiterst vermakelijk over deze en vele andere ‘dieren met een verhaal’. En wie wil nu niet álles weten over de zoektocht naar de laatste schaamluis en homoseksuele necrofilie bij wilde eenden?

    Is het kunst? Is het wetenschap? Grassprietjes uit alle straten binnen de Amsterdamse grachtengordel. Alles wat drie Spaanse katten in hun buurt bij elkaar hebben gejat. Kunstenaar-fotograaf Anne Geene houdt van verzamelen, ordenen, classificeren. Met wetenschappelijke precisie onderzoekt ze haar onderwerpen, onderzoekt ze de relatie tussen wetenschap en fotografie, het observeren zélf, en verheft dat hoogstpersoonlijke onderzoek tot kunst.

    Zondagmiddag 13 oktober 15.00 uur

    Grand Theatre, Grote Markt 35,
    9711 LV Groningen
    €12,50 (CJP/student €10,00)

    www.grandtheatregroningen.nl
    www.onderdevulkaan.nl

    [* Wil je naar deze voorstelling en ben je slecht ter been of zit je in een rolstoel? Neem dan even contact op met www.grandtheatregroningen.nl]

    vormgeving: www.discoo.nl