Meteen naar de inhoud

1.2 Zij is van mij

    Op 28 oktober 2018 is ‘Zij is van mij’ het thema van de tweede aflevering.
    Peter Middendorp staat op de shortlist van de BookSpot Literatuurprijs met zijn roman Jij bent van mij, over een boer die de moord op een meisje jarenlang verzwijgt. Volgens velen het beste boek van dit jaar. Historica Els Kloek stelde het boek 1001 vrouwen in de 20ste eeuw samen over opmerkelijke politici, schrijfsters, sporters en kunstenaressen die Nederland een ander aanzien gaven. De eeneiige tweelingzussen Liesbeth en Angelique Raeven maken onder de naam L.A. Raeven al 20 jaar video’s en performances over uiterlijk, identiteit en het beeld van de vrouw. Hoe moet een vrouw eruitzien? Wat bracht hen ertoe om onlangs robotzusje Annelies te creëren?Voor de entr’acte zorgt de vermaarde befaamde mime-artist Cyriel van Meirschen uit Gent die met enkele treffende gestes en gelaatsuitdrukkingen werken uit de wereldliteratuur uitbeeldt.
    presentatie Roos Custers en Coen Peppelenbos

    NB! van deze aflevering is helaas geen audio beschikbaar.