Ga naar de inhoud

1.6 Was will das Weib

  Was will das Weib? is het thema van aflevering 6.
  Saskia Goldschmidt schreef met Schokland de eerste Groningse aardbevingsroman. Een boerderij op het Hogeland: de aarde beeft en ook binnen de boerenfamilie is genoeg opschudding over het voortbestaan.
  Over het leven van de eigenzinnige kunstenares Gisèle van Waterschoot van der Gracht (1912-2013) schreef Annet Mooij de biografie De eeuw van Gisèle. ‘Een fascinerend boek’ oordeelde Vrij Nederland.
  Is er iets wat Marte Röling niet kan maken? Van grote monumentale werken in de openbare ruimte tot indringende portretten. In Uithuizen bouwt ze na de dood van geliefde Henk Jurriaans met zijn drie andere vrouwen verder aan haar werk. ‘Lanterfanten komt bijons niet voor.’
  Het vrouwenkoor Female Voices brengt een muzikale bewerking van het gedicht De moeder de vrouw van Martinus Nijhoff ten gehore.
  Presentatie Roos Custers en Coen Peppelbos