Ga naar de inhoud

3.2 Strijdbaar

  We vervolgen ons derde seizoen met aflevering #2.

  Haar bejubelde roman Vallen is als vliegen was ‘de ultieme uitbarsting van de vulkaan’  schrijft Manon Uphoff in het voorwoord van Begeerte, de heruitgave van de bundel waar zij 25 jaar geleden mee debuteerde. In dit jubileumjaar ontving Uphoff de Charlotte Köhler Prijs en deze middag krijgt ze de Tzum-prijs voor de mooiste zin uitgereikt.

  Corina Koolen promoveerde op genderongelijkheid in de Nederlandse letteren. Haar boek Dit is geen vrouwenboeklegt de mechanismen achter jury’s, recensies en macht in de literatuur bloot. Tijd om de boel te veranderen. ‘Koolen doet er goede suggesties voor. If you’re not part of the solution, you’re part of the problem, baby,’ schreef Maaike Meijer in Trouw.

  Componist Merlijn Twaalfhoven brengt zijn muziek op ongewone plekken, in onder meer conflictgebieden, vluchtelingenkampen en in de natuur. Hij wil méér dan schoonheid en troost bieden: hij wil iets veranderen. Over ‘waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden’ schreef hij het boek Het is aan ons.

  Kaarten zijn alleen online te verkrijgen via de site van het Grand Theatre.

  Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
  Wanneer: zondagmiddag 22 november, 15.00 uur en 17.00 uur.
  Prijs: € 10,00 (CJP/Student € 7,50)
  Presentatie: Roos Custers en Coen Peppelenbos
  Productie: Pauline Durlacher/Stichting Square Web