Meteen naar de inhoud

1.4 De nieuwe wereld

    Rob van Essen stond met De goede zoon op veel oudejaarslijstjes van beste boeken. Zijn roman speelt in de nabije toekomst: auto’s denken na, ook voor de passagier. Rob van Essen is schrijver en criticus voor NRC Handelsblad en hij zal zonder twijfel genomineerd worden voor grote literaire prijzen.
    Professor Koert van Ittersum weet hoe we in de toekomst gezond kunnen overleven en wat we nu moeten eten. Waar moeten we op letten en hoe kan de voedselindustrie daarbij een handje helpen?Een draaiend huis op een rotonde in Tilburg. Dat is één van de spraakmakende projecten van kunstenaar John Körmeling. Hij maakt opvallende kunst in de openbare ruimte. Nieuwbouw en kunst, gaat dat wel samen?Als entr’acte zal de uit Dronten afkomstige trompettiste Jetty de Boer een solobewerking spelen van het vierde deel van Uit de nieuwe wereld van Antonín Dvořák.
    Presentatie Roos Custers en Coen Peppelenbos