Meteen naar de inhoud

5.4 Verzonnen familie

  Verzonnen familie is het thema van aflevering #4 van seizoen 5.

  Deze aflevering is geweest, je kunt hier terugluisteren:

   

  Mijn verzonnen familie is de titel van een rijk geïllustreerd schrijversalbum dat Arthur Japin mocht samenstellen ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als schrijver. In het najaar verscheen zijn nieuwste roman Wat stilte wil. Met Japin wandelen we door zijn wonderlijke leven waarin de fantasie belangrijker is dan de werkelijkheid. 

  Groningen is goed te herkennen in Buitenleven van Nina Polak, de roman die vorig jaar tot het Regenboogboek van het Jaar werd uitgeroepen. Twee vrouwen gaan op het platteland wonen. Rivka, de schrijfster van het stel, lijkt te kunnen profiteren van de rust, maar als ze merkt dat het Pieterpad langs hun huis loopt, is de plek minder idyllisch.

  Kunstenaar Dianne Bakker bouwt in haar tekeningen en collages een heel eigen wereld, (die doorgaans weinig paradijselijk is). Aan de hand van godsdienstige en filosofische teksten creëert ze een nieuwe werkelijkheid met herkenbare elementen die door hun rangschikking opeens een andere betekenis krijgen. En die werelden van haar, die overtuigen!

  zondagmiddag 12 maart 15.00 uur
  Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
  €10,00 (CJP/student €7,50)

  tickets via de site van het Grand Theatre

  Onder de vulkaan wordt gemaakt door Roos Custers, Coen Peppelenbos en Pauline Durlacher en is een productie van Stichting Square Web.

  Vorige afleveringen kunt u beluisteren of bekijken via www.onderdevulkaan.nl.