Meteen naar de inhoud

3.1 ‘En dan, wat is natuur nog in dit land?’

  Coronaproof en toch aanstekelijk – twee edities: om 15.00 en om 17.00.

  Eén thema, twee presentatoren, drie gasten. In hun zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar. ‘En dan, wat is natuur nog in dit land?’ is het thema van aflevering #1, seizoen 3.

  Gerbrand Bakker tuiniert tussen de pieken en dalen door. Hij kwam dit jaar in de reeks Privé-domein met Knecht alleen, zijn verslag van een heftige depressie. Hij verstaat zich met ouders en vrienden en probeert grip op zijn leven te krijgen. ‘Eerlijk, onderzoekend, kritisch en dicht op de huid is het,’ schreef de Volkskrant. In het boekje De 3 bestaat niet restaureert en reconstrueert Bakker de wandelroute die langs zijn huis in de Eifel loopt.

  Aaldrik Pot verbleef met zijn vrouw vier maanden op Rottumerplaat. Ze brachten het dagelijkse leven op het onbewoonde eiland in kaart in Terug naar Rottumerplaat. Maar misschien is Pot als boswachter nog meer in zijn element, op zoek naar sporen. In Het Prentenboek beschrijft hij samen met René Nauta welke dieren je kunt zien als je het landschap goed leest. Leer beter observeren.

  Het werk van kunstenaar en docent landschapsarchitectuur Paul de Kort bestaat uit ‘ingrepen’ in de natuur. Zo ontwierp hij stiltedrempels bij Schiphol, maakte hij trechters voor een versnelde waterdoorstroming in een beek bij Enschede en is sinds 2016 zijn werk Pier + Horizon te bewonderen in het Zwarte Meer bij de Noordoostpolder.

  Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen

  Wanneer: zondagmiddag 18 oktober, 15.00 uur en 17.00.
  Prijs: € 10,00 (CJP/Student € 7,50)
  Presentatie: Roos Custers en Coen Peppelenbos
  Productie: Pauline Durlacher/Stichting Square Web

  Deze aflevering is geweest – helaas is er geen opname van bewaard gebleven.